Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στο σχολείο μας από Κοινωνική Λειτουργό

Η Κοινωνική Λειτουργός θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Τρίτη, τις ώρες λειτουργίας του σχολείου μας, για προγραμματισμένες ατομικές συναντήσεις.

Ρόλος – Αρμοδιότητες
Η Κοινωνικός Λειτουργός στις σχολικές μονάδες φροντίζει πρωτίστως για την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών. Είναι αρμόδια για τον εντοπισμό παιδιών που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα ή βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ έχει ως μέλημα την εκμάθηση συμπεριφορών και στάσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των θεμάτων. Κάνει παρεμβάσεις και επιλύει συγκρούσεις στο χώρο του σχολείου, προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για την ενδυνάμωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προκειμένου να υπάρχει συνεργατικό σχολικό πλαίσιο αλλά και να αποτρέπονται πιθανές δυσλειτουργικές συμπεριφορές. Επιπλέον, εφόσον κρίνεται απαραίτητο η Κοινωνική Λειτουργός παραπέμπει και διασυνδέει τα παιδιά και τους γονείς με άλλες αρμόδιες για την κάθε περίπτωση υπηρεσίες και δομές.

Στο σχολείο μας
παρέχεται η δυνατότητα ψυχοκοινωνικής  στήριξης από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Μπαγιώκη Μαρία η οποία θα βρίσκεται κάθε Τρίτη στο σχολείο μας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές εφόσον το επιθυμούν μπορούν να πραγματοποιούν προγραμματισμένες ατομικές συναντήσεις μαζί της (διάρκειας μιας διδακτικής ώρας) για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί. Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο του σχολείου και πάντα θα τηρείται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας των Κοινωνικών Λειτουργών. Προϋπόθεση είναι να κατατίθεται στο σχολείο Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα του ενδιαφερόμενου παιδιού με την οποία θα δίνεται η σχετική συναίνεση.

Το έντυπο της Υπεύθυνης Δήλωσης είναι διαθέσιμο

από το γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου όπου μπορούν να το παραλάβουν
– οι γονείς/κηδεμόνες, κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου (8:00-14:10)
– ή οι μαθητές, οι οποίοι θα το επιστρέψουν υπογεγραμμένο.

και

παρακάτω σε μορφή αρχείου PDF και σε μορφή εγγράφου του Word (.doc) .
(σε περίπτωση που θέλετε να το εκτυπώσετε / συμπληρώσετε μόνοι σας)