Ημερήσια εκδρομή της Α’ τάξης στην Κερκίνη

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
Συνοδοί καθηγητές: Θεοδωρίδης Γρηγόριος, Θεοδωρίδου Αικατερίνη, Μητροπούλου Όλγα, Παπαλαζαρίδου Αναστασία

Διοργανώθηκε ημερήσια εκδρομή στην Λίμνη Κερκίνη στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τμημάτων της Α’ τάξης. Ο καιρός ήταν ιδανικός, οι μαθητές απόλαυσαν μία ηλιόλουστη ημέρα μέσα σε εντυπωσιακά φυσικά τοπία.

Παρόλο που πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη -σχηματίστηκε το 1932 με τη δημιουργία φράγματος στον ποταμό Στρυμόνα- αποτελεί σήμερα έναν από τους 11 ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας (σύμβαση RAMSAR) και μία από τις πιο σημαντικές περιοχές για πουλιά στην Ελλάδα. Η ποικιλομορφία της βλάστησης, η παρουσία εκατοντάδων ειδών πουλιών, η πλούσια ιχθυοπανίδα και τα πολλά είδη θηλαστικών, ερπετών και αμφιβίων που υπάρχουν στην περιοχή, είναι η φυσική συνέχεια της ζωής που υπήρχε πριν από τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης η οποία κατέληξε να γίνει ένα με τη φύση και να εξελιχθεί σ’ έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν υποδομές που προσφέρουν στους επισκέπτες την δυνατότητα υλοποίησης διάφορων υπαίθριων δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές μας. Πέρα από τους περίπατους στην παραλίμνια περιοχή οι μαθητές: ενημερώθηκαν για τον υδροβιότοπο, επισκέφτηκαν φάρμα με άλογα πόνι, παρατήρησαν πουλιά χρησιμοποιώντας κιάλια, έκαναν τοξοβολία και έπαιξαν επιτραπέζια αντισφαίριση.

Περισσότερες εικόνες σε υψηλή ανάλυση στο φωτογραφικό άλμπουμ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...